appel schaal. jolande-creations

porseleinschilderen.

Is het niet leuk je eigen servies te schilderen?

Natuurlijk is het leuk om je eigen servies te schilderen, jij kiest welke kleur en afbeelding wilt hebben. Zo ontstaat er een orgineel en een heel eigen werkstuk wat nergens anders te vinden is. Bovendien kun je op deze manier ook hele leuke originele kadootjes maken voor bijvoorbeeld een speciale gelegenheid.

Ik maak gebruik van professionele porseleinverf die op ca. 800 graden wordt afgebakken. Dat houd in dat het porcelein na het bakken oven en vaatwasmachine bestendig is, dus geschikt voor dagelijks gebruik.

Ben je niet zo creatief of vind je het moeilijk wat uit de hand te schilderen, er staat een grote bak met allerlei voorbeelden. Ook heb ik een grote servieskast vol met wit porselein (o.a. borden, tapasschaaltjes, stokbroodschalen, kopjes, bekers, theepotten etc.) waar je ongetwijfelt iets leuks tussen kunt vinden.

Er zijn verschillende mogelijkheden om een cursus of workshop te volgen. Een cursus bestaat uit een blok van 6 lessen om de veertien dagen op een ochtend, middag of avond. Iedere les duurt ongeveer twee uur. Er worden beginners en gevorderde lessen gegeven in groepjes van minimaal 4 en maximaal 6 personen.

Tijdens deze lessen leer je de basistechnieken van het porseleinschilderen.

De kosten per blok van 6 lessen zijn €15,- per les, totaal €90,-  Dit is incl. gebruik van verf, penselen en afbakken. Excl. porselein.

Kijk voor het workshop aanbod onder rubriek WORKSHOPS

 

voorbeelden uit eigen werk

  • porselein schilderen dejeneur
  • porcelein schilderen bord+beker
  • snijplank uien
  • porselein schilderen knoflook plankje
  • pompoenenschaal
  • porselein schilderen pasta bord